Poze cu cai | Cele mai frumoase poze cu cai salbatici


Caii - simbolul libertatii, nobilitatii, al gratiei si al puterii. Un animal superb si un adevarat prieten al omului. Caii au contribuit din cele mai indepartate timpuri la dezvoltarea civilizatiei umane. Au ajutat la dezvoltarea trocului intre diferite tari sau zone, in transport, la migratia popoarelor nomade si in domeniul militar.

Caii fac parte din specia "Equus ferus". Au o singura copita si fac parte din familia "equidae". Caii au evoluat in ultimi 45, 55 milioane dintr-o specie de animal mic, cu mai multe degete, la un animal de dimensiuni mari cu un singur "deget". In urma cu 6000 de ani oamenii au inceput sa domesticeasca cai salbatici. Durata de viata a cailor este undeva intre 25-30 de ani, depinzand de rasa. Foarte rar gasim cazuri in care unii cai traiesc 40 de ani, sau peste. Exista un caz demonstrat din secolul al 19-lea in care un cal a trait nu mai putin de 62 de ani, "Old Billy".

Gestatia cailor tine aproximativ 340 de zile, media situandu-se undeva intre 320 si 370 de zile. De obicei, iepele nasc un singur manz, gemenii sunt rari. Manzul poate umbla si fugi la scurt timp dupa nastere. Caii ating de obicei maturitatea la 4 ani, desi oasele continua sa se dezvolte pana cand au 6 ani. Atingerea maturitatii depinde si de rasa calului, marimea sa si conditiile in care traieste.

Sunt capabili sa doarma atat stand in picioare cat si intinsi pe jos. Caii dorm mai bine atunci cand sunt in grup pentru ca unii indivizi dorm in timp ce altii stau de veghe si viceversa. Un cal tinut singur nu va dormi bine tocmai din acest motiv. Instinctele ii dicteaza sa stea treaz si sa fie atent la pericole. In medie, un cal domesticit doarme aproximativ 3 ore pe zi. Pentru a dormi adanc, caii trebuie sa stea intinsi.

Caii au jucat si inca joaca un rol foarte important in viata oamenilor. Ne ajuta la diferitele munci, inca din timpuri vechi. Sunt folositi in diferite sporturi, sunt folositi de catre organele de ordine, au fost folositi in razboaie si mai demult, au jucat un rol extrem de important in diferitele batalii, fiind un avantaj decisiv pentru populatiile care foloseau caii domestici si stiau sa ii calareasca.

Iata cateva poze cu cai frumoase pentru desktopul sau telefonul vostru. Pentru a viziona galeria completa cu poze cu cai, cititi intreaga pagina. Iata cateva imgini din galeria cu poze cu cai salbatici. De asemenea, puteti mari frumoasele poze cu cai, si le puteti descarca gratuit pe calculatorul vostru.


poze cai negri poze cu cai

Pentru a vedea si restul pozelor cu cai salbatici, cititi mai departe.
Partea a 2-a a galeriei:

poze cu doi cai poze doi cai salbatici

poze cai salbatici poze cai iarna

imagini cai

cal frumos

cai salbatici

poze cu cai salbatici

Speram ca v-au placut aceste poze cu cai de pe site-ul nostru !


Articole similare:3 comments la Poze cu cai | Cele mai frumoase poze cu cai salbatici:

nouatigaraelectronica spunea...

Fiinte pur si simplu superbe...

Anonim spunea...

Caii ... sunt superbi. Ce altceva mai poti spune? Sunt animale cu o gratie fantastica. Sa vezi un cal salbatic in natura, in habitatul sau natural, e un privilegiu pe care nu multi il au.

Anonim spunea...

Minunat